Rólunk

Rólunk

 Komplex szolgáltatás

Mérnökként egy olyan komplex szolgáltatást nyújtó statikus iroda létrehozása volt a célom, amely mind a tartószerkezeti tervezés, mind a szakértés területén teljes körűen ki tudja szolgálni a lakossági igényeket. 2005 óta tartószerkezeti tervezőként dolgozom, 2007-ben kaptam meg a kamarai tagságomat. A fő érdeklődési területem a beton- és vasbeton szerkezetek voltak, 2014-ben betontechnológus szakmérnöki végzettséget is szereztem. Hazai és külföldi munkatapasztalataimat felhasználva hoztam létre a JKP cégcsoportot, melynek a JKP Statika a magyarországi tartószerkezeti munkákkal foglalkozó tagja. Egy teljes körű szakértéshez azonban alapvetően szükséges épületdiagnosztikai vizsgálatok elvégzése is, ezért kibővítettük cégünk palettáját. Jelenleg beton, vasbeton, fa és acél szerkezetek diagnosztikáját is el tudjuk végezni. Számos komoly beruházásnál végeztünk utólagos vizsgálatokat az elkészült szerkezet megfelelőségének igazolására. Cégünk így egy komplex megoldást tud nyújtani ügyfeleinknek, minden vizsgálatot cégen belül el tudunk végezni, ezáltal időt és pénzt megtakarítva.

 

Folyamatos fejlődés

Cégünk alapítása óta fontosnak tartjuk a folyamatos továbbképzésünket, melynek kapcsán időnként belső szemináriumokat tartunk. Itt a jelentősebb munkákat beszéljük át, tapasztalatainkat, véleményünket osztjuk meg. Bonyolultabb ügyekben kikérjük egymás véleményét, több szem többet lát alapon. Sokszor egy más látószögből sokkal gazdaságosabb, egyszerűbb és jobb megoldást találunk. A statikai munkákban nincs kompromisszum. Nem a gyors, sablon szakvéleményekre törekszünk, hanem a megbízható, pontos munkára.

A pontos számítás alapján készült tervekből épülő ház biztonságos, gazdaságos és gyorsan kivitelezhető.

Cégünk szolgáltatásai végigkísérik egy épület életét. Ott vagyunk a tervezésénél, ahol az épület megszületik. Fejlett és naprakész szoftver parkunknak köszönhetően méretezéseink optimálisak, ezáltal gazdaságosak. Az épület felnő, megéri azt a kort, hogy eladják. Ebben a folyamatban is részt veszünk a Pi-Pa és a Szak-Szem szolgáltatásunkkal, melyek során segítünk a vevőnek kiválasztani a megfelelő állapotban levő épületet, felhívjuk a figyelmét a szükséges javításokra, megvizsgáljuk az épületet hőkamerával, ezeket dokumentáljuk az adásvételi szerződésben is. A család gyarapodik – így az épületnek is nőnie kell – szakértjük, diagnosztizáljuk és megtervezzük hát a bővítést, tetőtér beépítést. És ott vagyunk akkor is, amikor a szerkezet megszolgálta a korát és bontásra kerül, hiszen annak is szakszerűen kell zajlania.

Egy szerkezet akkor jó, ha teljesíti a feladatát, esztétikus és gazdaságos.

 

A csapat

A komoly munkák után azonban fontos a csapatépítés is, melyet minden évben nyáron és karácsony előtt zárásként tartunk. Jó érzés évek óta visszapillantani ezekre az eseményekre, végiggondolni a munkáinkat, nehezebb és érdekesebb ügyeket. Valljuk, hogy számunkra a statika nem munka, hanem hivatás, és így a szakmáról való beszélgetés is ezen csapatépítések része szokott lenni.

Ami nem szakad le, az nem feltétlenül jó. Terveinkben a szabvány általi biztonság van beépítve.

 

Kutatásaim

A lakossági statikai szolgáltatások mellett kutatási irányom a szálerősítésű beton anyagok, melyből doktoráltam, ennek kapcsán számos ilyen jellegű projektben is részt vettünk. Néhányat a jelentősebbek közül: szegedi villamospálya szintetikus szálerősítésű pályalemeze, debreceni Nagyerdei Stadion szintetikus szálerősítésű lelátóelemei, illetve számos komoly ipari padló tervezése. Ezekről bővebben a JKP Static oldalon olvashat.

 

Az építőipar helyszínelői

Egy áttervezés során első lépésként fel kell mérni az épületet, majd diagnosztikai vizsgálatokat végezni, főleg az öreg, régi épületek esetében. Egy ilyen ügy kapcsán egy építész kollégával átbeszéltük a teendőket, milyen módszerrel és mit fogunk elvégezni, ebből milyen adatokat tudunk meg és azokat hogyan fogjuk felhasználni. Ekkor megjegyezte: “Ti az építőipar helyszínelői vagytok…”. Igen, valami ilyesmi.

Munkáinkra büszkék vagyunk, pozitívan nézünk szembe a jövőbeni kihívásokkal.

Cégünk a hazai viszonyok mellett elérhető legmagasabb tervezői felelősségbiztosítással rendelkezik.

 

Nevek a cég mögött

Sok év tapasztalattal és több ezer szakvéleménnyel a hátunk mögött segítünk Önnek tartószerkezeti kérdésekben.

Munkáinkról, tapasztalatainkról bővebben a Magyar Mérnöki Kamara oldalán tájékozódhat:

Dr. Juhász Károly Péter és Schaul Péter